עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה
העוגה המפורסמת שלנו, יחד עם מנת פרי ליד תהני מארוחת 4 שווה, מנה שמרגישה מנת פינוק!
רכיבים:
500 גרם גבינה לבנה 3%
1 גיל
4 כפות קמח תופח
1 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
1 שקית סוכר וניל
גרידת קליפת לימון
גביע שמנת + 2 כפיות אבקת סוכר לציפוי (לא חובה)
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים עם סוכר.
מערבבים את יתר החומרים בקערה נפרדת ומקפלים לתוך הקצף.
רצוי לאפות בתבנית פיירקס ולהכניס לתבנית עם 1 ס"מ מים מסביב.
מכניסים לתנור קר (אין צורך לחמם מראש) 160 מעלות ל 15 דקות ואז מורידים ל 150 מעלות לשעה נוספת (עד שמשחים למעלה, הזמנים יכולים להשתנות בהתאם לעוצמת התנור).
לציפוי: גביע שמנת חמוצה 15% עם 2 כפיות אבקת סוכר, מכניסים עם הציפוי ל 15 דקות נוספות לתנור חם וכבוי. הציפוי מוסיף עוד כ 20 קלוריות למנה
עם הציפוי בחלוקה ל 20 מנות כל יחידה כ 100 קלוריות, כלומר מנה של פחמימה חורגת שמוגבלת עד פעם ביום.
ללא הציפוי ניתן לחלק ל 22 מנות של פחמימה רגילה או 18 מנות של פחמימה חורגת (אני מכינה חצי כמות בכל פעם, הטריות עושה את ההבדל)
אם מכינים עם גבינה 5% אז זה 23 מנות פחמימה, כ 1841 קל' לכל המתכון לפני ציפוי
